BELEDİYE HABERLERİ ÜST MANŞET

İzmirli çocuklar meşe palamudu ekti

Orman İzmir kampanyası kapsamında İzmirli çocuklar bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki zeytin ormanlarıyla buluştu. Etkinlikte çocuklar meşe palamudu tohumu ekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği, İzmirli çocukları bugün Güzelbahçe Yelki..

İzmirli çocuklar meşe palamudu ekti

Orman İzmir kampanyası kapsamında İzmirli çocuklar bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki zeytin ormanlarıyla buluştu. Etkinlikte çocuklar meşe palamudu tohumu ekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği, İzmirli çocukları bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki zeytin ormanlarıyla buluşturdu. Çocuklar altmışar kişilik dört grup halinde kendileri için hazırlanan yürüyüş rotasını takip etti. Doğa Derneği’nden uzmanların eşliğindeki bir buçuk saatlik yürüyüşte çocuklara, Akdeniz orman ekosistemi ve buradaki canlıların yaşam döngüsü anlatıldı.

Her çocuk bir meşe palamudunu toprakla buluşturdu
Yürüyüşün ardından her çocuk bir meşe tohumunu toprakla buluşturdu. Tohumun filizlenmesine şahit olmak üzere çocuklara tohum ektikleri viyol verildi. Çocuklar kendilerine dağıtılan kılavuz eşliğinde tohumu filizlendirecek. Bir ay sonra filizlenmeye başlayan meşe palamudu, bir yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan park projesi kapsamında yaşayan parklara dikilecek.

Çocuklar doğayı sahiplenecek
Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de katıldı. Gökçe özellikle çocukların Akdeniz ekosistemini, buradaki yaşam döngüsünü deneyimleyebilecekleri ve daha sonra kendi ektikleri meşe palamutlarının büyüme sürecini gözlemleyebilecekleri bir gün organize ettiklerini söyledi. Buğra Gökçe şöyle konuştu: “Çocuklar filizlendirdikleri tohumlara yine kendileri sahip çıkacak. Doğa yabancılaştıkları, farkına varmadıkları bir dış unsur olmak yerine sahiplendikleri bir unsur olacak. Bu çok kıymetli bir şey ve başkanımızın temel vizyonlarından da birisiydi. Doğaya dönüş hareketini İzmir Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar destekleyecek.”

Ekimin ardından misafirlere yöre kadınlarının yaptığı yerel lezzetlerden ikram edildi.

Orman İzmir Kampanyası nedir?
Orman İzmir Kampanyası, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Ağustos’ta meydana gelen orman yangının yarattığı büyük tahribatın ardından İzmir’in ormanlarını korumak ve geliştirmek için başlatıldı.

Orman İzmir Kampanyası’nın hedefleri; İzmir’de doğan her çocukla eş zamanlı olarak bir ağacın büyümesi, İzmirlilerin doğa ve ormanlarla bütünleşebilmesi için il genelinde 35 “yaşayan park”ın kurulması, kentteki tüm park alanlarının, yeşil koridor ve “yeşil caddeler” aracılığıyla birbirine ve şehrin doğal alanlarına bağlanması olarak ifade ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bağış kampanyası ise sürüyor. Kampanyanın hedefi bir yıl içerisinde 3,5 milyon TL bağışa ulaşmak.

Bağış Hesap Bilgileri:

Vakıfbank TL Hesabı IBAN: TR61 0001 5001 5800 7309 4186 15
Vakıfbank Euro hesabı IBAN: TR03 0001 5001 5804 8017 9684 76
SWIFT KODU: TVBATR2A
Vakıfbank Dolar hesabı IBAN: TR79 0001 5001 5804 8017 9684 66
SWIFT KODU: TVBATR2A
Rumuz: İzmir Küllerinden Doğacak Bağış Kampanyası
Hesap Sahibi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı

İletişim:

www.ormanizmir.org
https://www.izmir.bel.tr/tr/Projeler/orman-izmir-kampanyasi/2601/4
bilgi@ormanizmir.org
444 0 350

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL