EKONOMİ ÜST MANŞET

İZİD’den gençler için istihdam projesi

Bostanlı D’moore Café de kahvaltıda buluşan İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) üyeleri gençlerin istihdamı projesini açıkladı. Genç işsiz kalmayacak projesinin ulusal bir proje olduğunu belirten İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, birlik..

İZİD’den gençler için istihdam projesi

Bostanlı D’moore Café de kahvaltıda buluşan İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) üyeleri gençlerin istihdamı projesini açıkladı. Genç işsiz kalmayacak projesinin ulusal bir proje olduğunu belirten İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi halinde her sorunun çözülebileceğini söyledi.

STK-kamu kuruluşları işbirliği ile projeler yaptıklarını ifade eden Sungur, “Bir yılda 500 kişiye istihdam olanağı sağladık. Amacımız genç işsizlerin ve kadınların istihdamını daha da artırmak. Ana hedefimiz, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası verilen desteklerin kullanımını arttırmak,  ekonomik ve kültürel zenginliğimizi yükselterek, yol gösterici olmaktır. Hükümetimiz 2008 yılından beri istihdam teşvikini artırmak için önemli çalışmalara imza atıyor. Her geçen gün yeni teşvikler uygulanıyor. Ancak işverenler bu desteklerden yeterli oranda faydalanamıyorlar. Biz bu konularda bilgilendirme yaparak desteklerden daha fazla faydalanılabilmesi ve istihdamın artması için elimizden geleni yapıyor

İZİD eğitim salonunda eğitimler vererek, kooperatifler kurup, işletilmesini sağladıklarını da anlatan Feyyaz Sungur, ayrıca meslek eğitimleri ile insanları iş sahibi yaptıkları bilgisini verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL