EKONOMİ ÜST MANŞET

İŞKUR İzmir’den İstihdam Rekoru 

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, 2019 yılında 127 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi. Önceki yıla göre yaklaşık yüzde 75’lik bir istihdam artışı gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Kabak, “İŞKUR’un İzmir’deki 86..

İŞKUR İzmir’den İstihdam Rekoru 

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, 2019 yılında 127 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi. Önceki yıla göre yaklaşık yüzde 75’lik bir istihdam artışı gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Kabak, “İŞKUR’un İzmir’deki 86 yıllık tarihinde yaşanmamış bir rekora imza attık. Bu sayı İŞKUR’un 2000 yılında tüm ülke genelinde işe yerleştirdiği sayıdan bile fazla” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, Cemil Dirim ve Mehmet Özdoğru dahil, ayakta duran insanlar

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve platform üyesi gazeteci ve yazarlar, İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ile bir araya geldi. İŞKUR Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmir’e dair istatistikleri aktaran Müdür Kabak, 2019 yılında istihdamda tarihi bir rekora imza attıklarını söyledi. İŞKUR’a kayıtlı işsiz 127 bin 624 kişinin işe yerleştirildiğine dikkat çeken Kadri Kabak, “İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü’nün 86 yıllık tarihinde yaşanmamış bir başarıya, rekora imza attık. İstihdam ettiğimiz kişi sayısı, Türkiye genelinde 2000 yılında istihdam edilen kişi sayısından bile fazla. Performans göstergeleri bakımından da İŞKUR’un 8 farklı bölgesi içinde birinci konumdayız” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

“BAŞARININ FORMÜLÜ İKİ TARAFI DA TANIMAK”

İŞKUR’un geçtiğimiz 2019 yılında ülke genelinde de önemli bir başarıya imza attığını ve yaklaşık 1,5 milyon kişiyi işe yerleştirdiğini vurgulayan Kabak, “Bu rekor başarının formülü, iş gücü piyasasını yakından takip etmemiz ve her iki tarafı da iyi tanımamızda gizli. Gerek işveren tarafıyla gerekse iş arayanlarla sıkı bir işbirliğindeyiz. İşverenin hangi nitelikte eleman aradığını iyi bildiğimiz için kayıtlarımızdan bu nitelikteki işsiz vatandaşlarımıza anında ulaşıp ikisini ortak noktada buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞVEREN TEŞVİKİ 30 BİN TL’Yİ BULUYOR

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Mehmet Özdoğru dahil, oturan insanlar ve iç mekan

İŞKUR’un istihdama dönük çeşitli teşviklerin olduğunu da açıklayan Kadri Kabak şunları söyledi: “Şu anda 30’a yakın farklı istihdam teşvikimiz var. İşbaşı eğitim programından aktif iş gücü programına kadar farklı türde teşvikler sağlıyoruz. İşbaşı eğitim programı kapsamında sanayi sektörüne 6 ay diğerlerine 3 ay boyunca istihdam edeceği personelin maaşını ve sosyal güvenlik primlerini İŞKUR olarak biz ödüyoruz. Sonraki 9 ayda ise siz sadece 2300 TL’lik asgari ücreti ödüyorsunuz, biz yine primleri bu süreçte ödemeye devam ediyoruz. Böylece işverene yıllık 30 bin lira civarında bir destek sağlamış oluyoruz. İşe aldığınız kişi kadın ve genç ise 12 aylık süreyi de 18’e çıkarıyoruz.Tek şartımız ise işe aldığınız kişi sayısının en az yarısını istihdam etmek.

İŞSİZE 562 MİLYON TL 

İşsiz kalan kişilere 6 ay ile 10 ay arasında İşsizlik sigortasından ödeme yapıyoruz. 2019’da 67 bin işsiz kalan vatandaşımıza 562 milyon liralık işsizlik maaşı ödedik. Ayrıca staj yapan üniversite öğrencilerine 3 ay boyunca ve ayda 12 gün çalışmalarına karşılık hem asgari ücret üzerinden maaşlarını hem de sigortalarını ödedik. Geçtiğimiz yıl bu kapsamda desteklerden yararlanan öğrenci sayısı 1051’i buldu. İşsiz kalanlara yönelik düzenlediğiniz kurslarda ise eleman ihtiyacının en fazla olduğu çağrı merkezi, makineci ve garson gibi hizmet sektörüne ağırlık verdik.”

“AMACIMIZ YOL GÖSTERMEK”

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, işsizlik ve istihdam sorununun ülkemizin en büyük sıkıntısı olduğunu vurguladı. İŞKUR’un bu noktada önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Kaplan, “İŞKUR,yüz binlerce kişiye iş buluyor. Biz de hem İŞKUR’un başarılarını kamuoyuna aktarmak hem de iş arayan vatandaşlarımızın hangi destek ve teşviklerden nasıl faydalanabileceklerine yönelik yol göstermek istiyoruz. İnanıyoruz ki İŞKUR, geçtiğimiz yıl sergilediği başarılı performansı bu yıl da gösterip kendi rekorunu bir kez daha kıracaktır. Bizlere de göstermiş olduğunuz konuk severlik nedeniyle şahsınızda tüm İŞKUR personeline de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, Cemil Dirim ve Mehmet Özdoğru dahil, ayakta duran insanlar

 

KUTU……..

SAYILARLA İZMİR

-2019 yılında İzmir’de İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 176 bin 547 olurken İŞKUR tarafından istihdam edilen kişi sayısı 127 bin 624.

 -İzmir’in toplam nüfusu 4 milyon 367 kişi iken çalışma dönemi olan 15-64 yaş arasında 3 milyon 57 bin vatandaşımız bulunuyor.

-İzmir’e 2019 yılında başka illerden 130 bin kişi göç ederken, İzmir’i de 117 bin kişi terk etti.

-İzmir’in potansiyeli Tarım, Sanayi, Lojistik ve Turizm sektörlerinde yoğunlaşmakta.

-Yatırım teşvikleri ile 2 bin 363 kişilik istihdam sağlandı.

-İşgücüne katılım oranı Türkiye’de yüzde 51 iken bu sayı İzmir’de yüzde 56 oldu.

-İzmir’de toplam 130 bin iş yerinin 128 bini özel, 2 bin 223’ü ise kamu kurumlarından oluşmakta.

-Bin kişiden fazla personele sahip firma sayısı ise 27.

-Geçtiğimiz yıl İzmir’de işsiz kalan 67 bin kişiye 562 milyon TL işsizlik maaşı ödendi.

-Geçen sene 1051 öğrenciye staj süreleri boyunca asgari ücret üzerinde 3 ay maaş ve sigorta ödemeleri yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL