EKONOMİ ÜST MANŞET

HORECA Fair kabına sığmadı

İzmir’in ikinci kez ev sahipliği yaptığı HORECA Fair, otel ekipmanları üreten firmaların rotasını İzmir’e çevirdi. 400 markanın yer aldığı fuar ikinci yılında 4 bin metrekare büyürken, önümüzdeki yıl 8 bin..

HORECA Fair kabına sığmadı

İzmir’in ikinci kez ev sahipliği yaptığı HORECA Fair, otel ekipmanları üreten firmaların rotasını İzmir’e çevirdi. 400 markanın yer aldığı fuar ikinci yılında 4 bin metrekare büyürken, önümüzdeki yıl 8 bin metrakare daha büyüme kararı aldı.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar

 

Türkiye Otelciler Federasyonu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fair Ege Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, sektöre can suyu oldu. Geçtiğimiz yıl Fuar İzmir’de 12 bin metrekarelik alana kurulan fuar, ikinci yılında katılımcı firmaların yoğun ilgisi nedeniyle 16 bin metrekareye çıktı. HORECA, 2021 yılında ise 23 bin metrekarelik A Holüne geçerek neredeyse iki katı büyüyecek.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Turizm profesyonellerinden çıkarma

4 gün boyunca turizm profesyonellerini ağırlayan HORECA Fair, önemli işbirliklerine de zemin hazırladı. Dubai, Cezayir, Irak, Kosova, Hindistan, Tunus, İsrail, Filistin’den 150 kişilik otel ekipmanları satın almacısı bir çok firmayla görüş alışverişinde bulundu, farklı sektörlerden mal ve hizmet alımına imza attı. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner organizasyonunda gastroetkinlik uzmanları, turizm medyanın uluslararası isimleri, acenta temsilcilerinden oluşan uluslararası heyet de İzmir çıkarması yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Muhteşem fuar

Heyet, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya gelirken, kentin turistik yerlerinde de incelemede bulundu. Baraner, “HORECA Fair, İzmir’in turizmde elini güçlendirecek en iyi potansiyel ve bunu çok iyi kullanmamız gerekiyor. Elimizde İzmir gibi dünyanın en harika şehri var, tek yapmamız gereken bu hazineyi dünya ile buluşturmak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, HORECA Fair’i “Muhteşem bir fuar” olarak değerlendirerek, “İkinci yılında bu kadar büyümesi hepimizi çok sevindirdi. Önümüzdeki yıl çok daha güzeli olacak” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 21 kişi, kalabalık ve iç mekan

HORECA 2021’de de büyüyecek

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın önümüzdeki yıl iki kat büyüyeceğine dikkat çekti. Ceylan “Katılan firmalarımızın memnuniyet düzeyi yüzde 70. Katılan firmalarımızın bir çoğundan ve bu yıl katılamayan pek çok firmadan gelecek yıl tekrar katılmak için şimdiden talepler aldık. Bu iyi bir fuar olduğumuzun ispatıdır” dedi. Ceylan “Bu talepler doğrultusunda önümüzdeki yıl fuarı büyüterek 23 bin metrekarelik A Holü’ne geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Avrupa standartlarında etkinlikler

Bu yıl etkinliklerde farklı bir planlamaya giderek yarışmalara hiç yer verilmediğini belirten Ceylan “Avrupa’da olduğu gibi biz de fuarımızı workshoplarla sürdürmeye yöneldik. Bu şekilde olmaz diyen herkes workshoplara olan ilgiyi görünce ‘başardık’ dedi. Çok da güzel oldu” diye konuştu. Bu yıl düzenlenen ikili görüşme alanlarıyla da büyük bir başarı yakaladıklarını söyleyen Ceylan “Gıdanın kitlesi çok fazla, bu kitleden ekipmancılarımızı da yararlandırmamız lazım. Bu yüzden seneye gıda ve ekipmanı bir arada tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL