-
Antalya polisinin cüzdanları çalınan Çinli turistlerle dil imtihanı - Nisan 4, 2021
-
Vaka sayılarının artışı turizmcileri endişelendiriyor - Nisan 4, 2021
-
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halinde araçlara çarptı 1 yaralı - Nisan 4, 2021
-
Antalya’da trafik ekipleri denetim yaptı - Nisan 4, 2021
-
Vali Yazıcı: “Biz turizm şehriyiz. Türkiye’yi temsil eden bir şehriz. Risk haritasında kırmızı bize yakışmadı” - Mart 30, 2021
-
MEB’den yüz yüze eğitimle ilgili açıklama - Mart 30, 2021
-
Türkiye, yüzde 68 ile Instagram kullanımında birinci - Mart 30, 2021
-
Elektrikli motosiklette tehlikeli yolculuk - Mart 30, 2021
-
Antalya turizm tecrübesini Küba ile paylaşacak - Mart 30, 2021
-
Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılışa hazır - Mart 30, 2021
Genç Solist Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle düzenlenen “13. Ulusal Genç Solist Yarışması”nda ödüller sahibini buldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliği ile düzenlenen 13. Ulusal Genç Solist Yarışması’nın “Genç Profesyonel” kategorisinde dün final heyecanı vardı. Finale kalan beş opera sanatçısı dün akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yarıştı.
Yarışmanın sonucunda Beren Kader Fidan birinci, Burak Dabakoğlu ikinci, Derya Belevi üçüncü oldu. Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’ne ise Cumhur Görgün layık görüldü.
“Üniversite” kategorisinin finali ise önceki gün yapıldı. Bu kategoride birinci Pelin Çetinkaya, ikinci Zeynep Seray Özcan, üçüncü Berrin Temeloğlu oldu. Sevgi Eda Aslan ise Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Yarışmada her iki kategoride toplamda 20 bin TL’lik para ödülü dağıtıldı.
Müzik bölümlerinde öğrenim gören ve bu bölümlerden mezun olan opera sanatçılarının katıldığı yarışma 31 Ocak’ta başlamıştı. Her iki kategoride 40 sanatçının katıldığı yarışmada elemeler bir hafta sürmüştü.
Kalabalık jüri
Yarışmanın onursal jüri başkanı olarak Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve jüri başkanı olarak ise İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aytül Büyüksaraç görev yaptı. Neue Stimmen şarkı yarışması ön elemeler başkanı idi. Brian Dickie, Julliard Müzik Okulu Opera Bölümü Başkanı Edward Berkeley, Savonlinna Müzik Akademisi Opera Bölümü Başkanı Eija Tolpo, DEÜ İzmir Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Zibelhan Dağdelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Bayık ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Emekli Solist Sanatçısı Müjde Çeliktaş ise jüride yer aldı.