-
Antalya’da yolcu otobüsü ile ticari araç çarpıştı - 12 hours ago
-
Antalya’da çocuklar iÅŸ yerine torpil attı - 12 hours ago
-
Ahırdan kaçan at, kazada telef oldu - 12 hours ago
-
Antalya, 2020 yılında 175 ülkeden misafir ağırladı - 12 hours ago
-
Sivil trafik polisinin durdurduğu motosikletli 3.52 promil alkollü çıktı - 2 days ago
-
Aşılama süreciyle ilgili merak edilenler - 2 days ago
-
Samsung Galaxy S21 modelleri tanıtıldı: İşte fiyatları ve özellikleri - 2 days ago
-
Antalya Toptancı Hali’nde korkutan yangın - Ocak 13, 2021
-
Antalya’da kısıtlamadan muaf turistler denize girdi - Ocak 9, 2021
-
Antalya’da Kazakistan uyruklu genç kızın ormanda cesedi bulundu - Ocak 9, 2021
Elazığ’da konteyner kentler kuruluyor
24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ-Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak ve bölgedeki vatandaÅŸlarımızın hayatlarını normale döndürmek amacıyla AFAD koordinasyonunda yürütülen iyileÅŸtirme çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bu baÄŸlamda AFAD  tarafından deprem bölgesi Elazığ’da yapılan inceleme ve deÄŸerlendirmeler sonucunda kentte 4 konteyner kentin kurulmasına karar verildi. Yapılan açıklamada toplam konteyner sayısı 2.640 olarak belirlenmiÅŸ olup; Elazığ merkez Holpenk’te  (DemirtaÅŸ) 1.006, Mornik DoÄŸu Kent mahallesinde 900, Kesrik mahallesinde 480 ve Sivrice ilçesinde 254 konteyner kurulumuna baÅŸlandığı bilgisi verildi. AÅŸağı Holpenk( Hankendi)’de 1280 konteyner proje aÅŸamasında.
AFAD açıklamasın ayrıca şu ifadelere yer verildi: ((7 Şubat 2020, 11.00 itibarıyla)
Bölgede, büyüklüğü 4,0’ın üzerinde 25, toplamda 2254 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış, 45 vatandaşımız enkazdan sağ olarak kurtarılmıştır.
Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; hastanelere başvuran 1.631 vatandaşımızdan 1.608’ü taburcu edilirken, 2’si yoğun bakım altında olan 23 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.
AFAD, 25 Milyon TL Acil Yardım Ödeneği Gönderdi
AFAD Başkanlığı, bölgede nakit gerektiren ihtiyaçların karşılanması için Elazığ Valiliği emrine 15 milyon TL, Malatya Valiliği emrine 10 milyon TL olmak üzere toplam 25 milyon TL acil yardım ödeneği göndermiştir.
Yardım Kampanyası Yoğun İlgiyle Devam Ediyor
Milletimizin yoğun ilgisi ile devam eden Elazığ ve Malatya Yardım Kampanyası kapsamında, banka hesaplarında 66.641.230 TL, SMS sisteminde 27.910.520 TL olmak üzere toplam 94.551.750 TL yardım toplamıştır.
İhtiyaç Malzemeleri Bölgeye Ulaştırılıyor
AFAD ve Türk Kızılay lojistik depolarından 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ-Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak ve bölgedeki vatandaşlarımızın hayatlarını normale döndürmek amacıyla AFAD koordinasyonunda yürütülen iyileştirme çalışmaları kesintisiz devam etmektedir.
Bölgede, büyüklüğü 4,0’ın üzerinde 25, toplamda 2254 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış, 45 vatandaşımız enkazdan sağ olarak kurtarılmıştır.
Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; hastanelere başvuran 1.631 vatandaşımızdan 1.608’ü taburcu edilirken, 2’si yoğun bakım altında olan 24 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.
AFAD, 25 Milyon TL Acil Yardım Ödeneği Gönderdi
AFAD Başkanlığı, bölgede nakit gerektiren ihtiyaçların karşılanması için Elazığ Valiliği emrine 15 milyon TL, Malatya Valiliği emrine 10 milyon TL olmak üzere toplam 25 milyon TL acil yardım ödeneği göndermiştir.
Yardım Kampanyası Yoğun İlgiyle Devam Ediyor
Milletimizin yoğun ilgisi ile devam eden Elazığ ve Malatya Yardım Kampanyası kapsamında, banka hesaplarında 66.641.230 TL, SMS sisteminde 27.910.520 TL olmak üzere toplam 94.551.750 TL yardım toplamıştır.
İhtiyaç Malzemeleri Bölgeye Ulaştırılıyor
AFAD ve Türk Kızılay lojistik depolarından bölgeye 30.453 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 46.084 yatak, 102.083 97.403 battaniye, 3.244 uyku seti, 11.730 ısıtıcı ve 111.858 hijyen malzemesi sevk edilmiştir.
510 Bin Öğün Sıcak Yemek Dağıtıldı
Yürütülen iyileştirme çalışmaları kapsamında TAMP Beslenme Çalışma Grubu koordinasyonunda Elazığ’da 412.163 öğün, Malatya’da 98.050 öğün olmak üzere toplam 510.213  öğün yemek dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Türk Kızılay tarafından ayrıca bölgeye 7 ikram aracı, 1 çocuk dostu alan ve 4 mobil mutfak ile 3 sahra mutfak kiti sevk edilmiştir.
Deprem Bölgesinde Yürütülen Çalışmalarda Toplam 6.960 Kişi Görev Aldı
Bölgeye arama kurtarma çerçevesinde 2.783 personel, 310 araç ve 24 arama köpeği görev almıştır. Arama kurtarma dışındaki TAMP çalışma gruplarından bölgeye 2.335 personel ve 238 araç görevlendirilmiştir. Süreç boyunca STK’lar da dahil toplam 6.960  kişi çalışmalara katılmıştır.
Psikososyal Destek Çalışmaları Devam Ediyor
Psikososyal destek çalışmaları kapsamında Elazığ’da 3.935 hane ziyareti gerçekleştirilmiş, 12.274 kişiyle destek görüşmesi yapılmıştır. Malatya’da 834 hane ziyareti gerçekleştirilmiş, 3.500 kişiyle destek görüşmesi yapılmıştır.
Bağış Yapmak İsteyen Vatandaşlarımızın Dikkatine!
Vatandaşlarımızın yapacağı yardımların AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yapılması Cumhurbaşkanlığımız tarafından uygun görüldüğünden, yardım yapma taleplerini karşılayacak SMS ve hesap numaraları bulunmaktadır.
VatandaÅŸlarımız, tüm GSM operatörlerinden DEPREM yazıp 1866’ya SMS göndererek afetzedeler için 10 TL bağışta bulunabilmektedir. Ayrıca aÅŸağıda belirtilen bankaların hesap numaraları ile PTTBank’ın Deprem Posta Çeki Hesabına istedikleri tutarda yardım yapabilmektedir.Â