SAĞLIK ÜST MANŞET

Diyarbakır’da bir kişi korona virüsü şüphesiyle hastaneye başvurdu

iyarbakır’da Çin’den gelen bir kişi, korona virüsü taşıdığı şüphesiyle hastaneye başvurdu. Hastanın bulunduğu kat önlem amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı. Seyahat için Çin’e giden M.B. (32) isimli vatandaş, 12 gün önce..

Diyarbakır’da bir kişi korona virüsü şüphesiyle hastaneye başvurdu

iyarbakır’da Çin’den gelen bir kişi, korona virüsü taşıdığı şüphesiyle hastaneye başvurdu. Hastanın bulunduğu kat önlem amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

Seyahat için Çin’e giden M.B. (32) isimli vatandaş, 12 gün önce Türkiye’ye döndü. Daha sonra Diyarbakır’a gelen M.B., yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Korona virüsü taşıdığını düşünen hasta hemen tedavi altına alındı. M.B. tetkiklerinin yapılması için hastanede bekletilirken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, M.B.’nin Çin’den geldiğini söyledi. Hastanın Çin’den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu kaydeden Tekin, “Hastada herhangi bir belirti yok. Panik halinde Çin’den de geldiği için hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye. Şu an için tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok. Bizim düşüncemiz negatif yönde. Tetkiklerin ardından vatandaşı evine göndereceğiz ve kuluçka dönemi olan 14 günlük süreyle takibe alacağız” dedi.

 Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden ‘korona virüsü’ açıklaması

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, ‘korona virüsü’ şüphesiyle Sağlık Bilim Üniversitesi Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran vatandaşın tekli bir odada takibe alındığını ve hastanenin bir katının kapatılmadığını açıkladı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çin’den 24 Ocak 2020 tarihinde ülkemize giriş yapan vatandaşımız 25 Ocak ve 27 Ocak tarihlerinde T.C. Sağlık Bakanlığı SBÜ Diyarbakır Gazi Yaşargil EAH Acil Servisine başvurmuş olup, yapılan fizik muayene ve tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“En son 3 Şubat 2020 tarihinde saat 17.00 civarında olası enfeksiyon varlığından endişe eden 32 yaşındaki erkek vatandaşımızın yapılan değerlendirmesinde vital bulgularının stabil, ateş, burun akıntısı, öksürük gibi hiçbir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır. 5 yıldır Çin’de ikamet ettiğini belirten vatandaşımız internette dolaşan haberler nedeni ile yoğun anksiyete yaşadığını, bu yüzden acil servise başvurduğunu belirtmiştir. Vatandaşımızın her ihtimale karşı nazofarengeal sürüntü ve laboratuvar tetkikleri alınarak, ilgili birimlere gönderilmiştir. Sosyal medyada ve haber kanallarında dolaşan hastanede bir katın kapatılarak vatandaşımızın izole edildiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşımız Sağlık Bakanlığımız protokollerine uygun olarak tedbir ve gözlem amacı ile T.C. Sağlık Bakanlığı SBÜ Diyarbakır Gazi Yaşargil EAH Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde tekli bir odada takibe alınmıştır.” İHA – Murat Başal – Rıdvan Kılıç – Sedat Irmak

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL