PSİKOLOJİ ÜST MANŞET

Depresyonu Yenmenin İpuçları

Sonbahara girdiğimiz ve kış aylarının yaklaşmakta olduğu şu günlerde gerek günlerin kısalması gerekse hemen tüm çalışanların yaz tatillerinin son ermesiyle herkeste az ya da çok bir burukluk yaşanmakta. Mevsimsel Depresyon..

Depresyonu Yenmenin İpuçları

Sonbahara girdiğimiz ve kış aylarının yaklaşmakta olduğu şu günlerde gerek günlerin kısalması gerekse hemen tüm çalışanların yaz tatillerinin son ermesiyle herkeste az ya da çok bir burukluk yaşanmakta.

Mevsimsel Depresyon (SAD- Seasonal Affective Disorder) uzmanı Dr. Kelly Rohan, bu bozukluğu “ilkbahar ve yaz aylarında tam iyileşme dönemleri gösteren sonbahar ve kış aylarında majör veya minör depresif dönemlerin gözlenebildiği düzenli mevsimlik örüntü” olarak tanımlamaktadır.

  • Sabah ışığında yürüyüş yapın. Bu, genel olarak depresyonun tedavi edilmesine yardımcı olduğu kanıtlanan ve gerekli olan egzersizin yapılmasını sağlar. Ayrıca kış aylarında depresif ruh halini etkili bir şekilde tedavi etmek için çalışmalarda da gösterilen daha fazla güneş ışığını almanıza da vesile olur.
  • Aktivitelerinizi kış ayına göre ayarlayın. Mevsimine göre hobiler edinmeye çalışın.
  • Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte zaman geçirebileceğiniz düzenli etkinlikler organize ederek kış canavarlarının en büyüğü olan depresyonu uzaklaştırın.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL