GÜNDEM

Ünlü kuaför Cici’den 5. Köye Dönüş Festivali”

Harun Cici, doğduğu köy olan Alapınar’da düzenlediği festivalin beşincisini yapacaklarını söyledi. Erzurum’un Tortum ilçesinin yetiştirdiği değerlerden olan dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici, doğduğu köy olan Alapınar’da beşinci kez..

Ünlü kuaför Cici’den 5. Köye Dönüş Festivali”

Harun Cici, doğduğu köy olan Alapınar’da düzenlediği festivalin beşincisini yapacaklarını söyledi.

Erzurum’un Tortum ilçesinin yetiştirdiği değerlerden olan dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici, doğduğu köy olan Alapınar’da beşinci kez “Köye Dönüş Festivali”ni düzenliyor. İzmir’de uluslararası üne sahip kuaför 57 yaşındaki Harun Cici, “köye dönüş ve organik tarımı” teşvik etmek için kendi olanakları ile Tortum’a 17 kilometre uzaklıktaki, eskiden köy olan Alapınar Mahallesi’nde beşinci kez festival düzenledi. Festival Kurban Bayramı’nın üçüncü günü yani 11 Ağustos 2019 günü başlıyor. TORTUM Belediye başkanı sayın
 Muammer Yiğider inde katılacağı etkinik hazırlıkları Alapınar köy halkınında heyecanla devam ediyor imece usulü paylaşılan görevlerde Alapınar köyü Muhtarı Mahmut Kuş Yener kurt Alapınar Köyünün yetiştirmiş müzisyen volkan söğüt köy imamı Sami nevruz ve tüm köy halkının katkılarıyla gerçekleşecek festivalin teması çocuk ve çiçek köydeki çocukların saçları kır çiçekleri ile süslemeler kırk tarak Ahmet kemal Özerbaş ve Harun cici tarafından hazırlanacak.

Festival hakkında açıklamada bulunan aykırı kuaför Harun Cici, “Bu sosyolojik bir olay. Üretimin bittiğini ve büyük kentlere gelen genç ve üretken insanların çok cüzi rakamlarla çok ağır işlerde çalıştığını herkes biliyor. Artı istihdam ve iş piyasasını da gerileten bir şey bu durum. Ben son 10 senedir köyüme gidip gelirken bu sorunu nasıl çözebiliriz diye düşündüm ve çareyi köylerde organik tarım ve yerinde üretim olarak gördüm.  Gerçekten organik tarımın ne kadar önemli olduğunu artık herkes biliyor ve bu köylerde hala GDO’ların girmediği, ilacın girmediği tarlalar var. Şu an ekilmiyor. Devletinde desteklediği ve akraba turizmi dediğimiz; dini anlamda da sıla-i rahim denilen ve yapılmasında sevap olan bir olgu. Biz birlik beraberlik havasında bunu başlattık öyle bir gelişme oldu ki bu bizi de sevindirdi. Atatürk Üniversitesi’nden bilim insanları projeye destek verdi. Sonra bu festivale dönüştü ve ritim artıralım dedik. Hem tarım politikası oluşturmak oradaki yerel üretici ve köylülerle. Hem de genel anlamda bütün Türkiye’ye örnek olmak adına yöremizin isim yapmış ürünlerini mesela fasulyeyi üretelim. İzmir’de bu üretilen fasulyeyi isteyenlerden para toplayıp bu ürünleri pazarlayalım istedik. Hedefimiz bu. Hem üretimi artırmak hem de piyasasını oluşturmak diye bir derdimiz var. Herkes diyor ki, ben köyümün organik ürünlerini  yemek istiyorum. Bana 10 kg. lazım. Bunu yaptığın zaman ürettiği ürün köylünün elinde kalmayacak. 81 ilde ailem var diye projesi var Atatürk Üniversitesi’nin. Bu anlamda örneğin Karadeniz’in organik fındığı, Erzurum Tortum’un kuru fasulyesi tekellerin eline düşmeden üretici ile tüketiciyi buluşturmak mümkün olacak. Artı kültürleri birleştirmek diye bir derdimiz var” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL